bernt i lund

Broderimaskiner

ATT BRODERA HAR ALDRIG VARIT TRENDIGARE
I år är butikerna fyllda med broderade kläder, skor, väskor och inredning som kuddar, filtar och gardiner. Det är helt klart broderier som är sommarens hetaste trend i modevärlden!
ATT BRODERA HAR ALDRIG VARIT ENKLARE OCH ROLIGARE
Med våra broderimaskiner får du på ett enkelt och roligt sett ett professionellt och unikt resultat hemma! Klicka på produkterna nedan för mer information om dem.

Endast broderi

Memory Craft 500E - En renodlad broderimaskin
En väldigt prisvärd broderimaskin med hög precision. Den höga kvalitén möjliggör sömnad av pyttesmå stygn, så kallat microbroderi. Största broderiramen är 28cm x 20cm. 
Läs mer 15 995:- 19 995:-

Janome MB7
Profesionell broderimaskin med 7 nålar.
Läs mer 89 995:-

Sy- och broderimaskiner

Skyline S9
Wi-fi, lite mindre sömnads- och broderiyta än Horizon. Fortfarande samma underbara syglädje och väldigt höga broderikvalitet
Läs mer 33 995:-

Memory Craft Horizon
14 000
 

Kraftfull top of the line-sy-och broderimaskin. Elektronisk nålpåträdare
Läs mer 67 995:-

Memory Craft Horizon
15 000

Top of the line!
Wi-fi och elektronisk nålpåträdare. Fullproppad med funktioner och tillbehör.
Läs mer 83 995:-

Inspiration

Brodera på Jeansjacka

Brodera en duk

Brodera på jeans

Brodera en väska

Datorprogram för stygnsättning

En broderimaskin är från början laddad med många färdigstygnsatta motiv. Vill man dock kunna brodera andra motiv så kan man bland annat ladda ned nya filer från internet eller tillverka dem själv.  För att kunna skapa dem själv behöver man ha ett stygnsättningsprogram.

Vi erbjuder stygnsättningsprogrammen Digitizer V5 och Digitizer V5 Jr.

Programvara för stygnsättning
Med programvaran Digitizer kan du stygnsätta och skapa egna personliga design genom att använda de avancerade stygnsättningsverktygen eller genom att använda genvägen av verktygen för automatisk stygnsättning från grafiska bilder, skannade konstverk, clipart eller från digitalkameran. Var inte orolig över originalets kvalitet, Digitizer har inbyggd bildprepareringsverktyg för att förbättra och kan skapa konturer automatiskt. Digitizer (fullversion) har även direktkoppling till grafiska programmet CoralDraw om du vill redigera din bild innan du stygnsätter.

Välj mellan två programvaror
Välj mellan fullversionen Digitzer eller den begränsade versionen Digitizer JR. Digitizer JR kan uppgraderas till fullversionen. Bägge versionerna kan användas tillsammans med alla Janome broderimaskiner och alla övriga broderimaskiner på marknaden. Fullversionen innehåller även grafiska programmet Coral Draw, korsstygnprogram och Cutwork funktion.
Stygnsätt fotografier med Photo Click
Photo Click programmet gör det enkelt att skapa broderidesign av ett fotografi. Om du har ett fotografi, eller inskannad bild, så kan du brodera det.

Valmöjligheter för stygnsättning
Digitizer har valmöjligheter för automatisk, halvautomatisk och frihands-stygnsättning. Användarvänlighet för nybörjaren steg för steg, men ändå utmaningar för den erfarna stygnsättaren.
1. Click-to-Design – automatisk stygnsättning av en hel bild med endast ett klick.
2. Click-to-Stitch – automatisk stygnsättning av en del åt gången av bilden.
3. Freehand – använd din bild som bakgrund, följ de delar och linjer du önskar stygnsätta, lägg till egna detaljer, välj från mängder av stygn och konturer för att skapa exakt det design du önskar.

Avancerad redigering
Med Digitizer kan du redigera design ända ner på stygn för stygn nivå. Du har flera redigeringsmöjligheter för att skapa det perfekta designet. Obegränsade redigerings möjligheter!

Fantastiska strukturer
Genom att lägga till strukturstygn i ett broderi skapar du enkelt ett visuellt djup i designet. Digitizer har mer än 130 strukturstygn att välja mellan.
Programmet erbjuder dig en mängd av motivfyllnadsstygn för att skapa delikata stilar.

Automatisk applikering
Digitizer unika applikering funktion är användarvänlig och skapar en perfekt applikering snabbt. Placeringslinjerna genereras automatiskt, först tråckelstygn och därefter bårdstygnen.

Otroliga konturmöjligheter
Digitizer MBX kan skapa raksöm konturer, sick-sack konturer och konturer av dekorativa stygn. Detta skapar perfekta avslutade kanter eller medverkar till att skapa en extra effekt på designet. Du har full kontroll över stygnlängd, bredd och täthet.

Ändra storlek på designet
Med Digitizer kan du ändra storlek på designet och ändå behålla stygntätheten. Programmet justerar antalet stygn och underlagsstygn automatiskt så att det färdiga designet ser ut som orginalet. Du kan importera design med olika filformat och ändra storlek på det så att det passar din broderi-ram eller projekt. Skriver och läser EMB. designformat - Wilcoms master format, vilket öppnar en värld av möjligheter.

Spegelvänd och rotera
Broderidesign kan roteras med en grad i taget för perfekt position till ditt projekt. Stygn kan även roteras för att skapa skuggor och djup i designet. Med Digitizer kan du dubblera design och spegelvända dem, eller använda ”kopiera” och ”klistra in”-verktygen för att skapa stora design. Du kan enkelt arrangera design baserade på ett speciellt tema och använda matchande hörn och bårdmönster.

Quiltfunktioner
Ekoquilt- och stipplingsfunktion med mängder av variationsmöjligheter.

Vackra färger
Skapa naturtrogna objekt som t.ex. en blomma eller ett djur genom att använda blandning och skuggeffekter av färger. Alla färger kan användas till denna effekt och genom att även använda stygnsättning med ”fjäderkant” kan du skapa naturtrogna effekter och återskapa utseendet av handsömnad.

Text och monogram
Lägg till text eller monogram till ditt projekt och skapa något personligt att t.ex. ge bort. Texten kan manipuleras i olika riktningar, dras ut, båg formas uppåt eller nedåt, och programmet inkluderar dessutom många valmöjligheter av förprogrammerade bårder som du kan lägga till som en avslutning. Välj mellan över 50 förprogrammerade typsnitt, plus att du kan använda alla dina True Type fonter som finns i din dator.

Layout
Kombinera ramar och skapa layout för obegränsat broderiyta.
Justera design för olika tyg kvaliteter
Justera design för bästa resultatet beroende på tyg kvaliteten genom att använda ”stretchiness allowance” och ”pull compensation”. Välj vilken typ av tyg och stretchgrad tyget har och Digitizer ordnar resten till dig, även automatisk inställning av underlagsstygnen.

Design Galleri
Digitizer inkluderar ett design galleri där du kan spara, se och hämta dina design enkelt. Alla dina design kan sparas och katalogiseras i ett centralt bibliotek. Du kan också bläddra igenom och välja broderier från CD eller kort. Digitizer kan hantera de flesta designformaten och konvertera till olika format, ett och ett design eller grupper.