Köp- och leveransvillkor

1. Allmänt 

Villkoren gäller mellan Bernt i Lund AB  (Organisationsnummer 556275-8705) och dig som gör en beställning från oss via www.berntilund.se. Villkoren gäller endast för dig som är konsument och som genomför din beställning och därmed köper en vara av oss via www.berntilund.se.

Kontaktuppgifter:
info@berntilund.se
046-152020
Stora Södergatan 8
222 23, Lund

2. Avtal och beställning 

För att kunna genomföra ett köp måste du acceptera villkoren. Efter mottagen beställning skickar vi så snart som möjligt en orderbekräftelse till dig via e-post som bekräftar beställningen. Avtal om köp ingås först när vi skriftligen har bekräftat beställningen och du har fått orderbekräftelsen per e-post. Vi förbehåller oss rätten att neka en beställning, exempelvis om du har angivit felaktiga uppgifter eller beställningen inte går att uppfylla på grund av slutförsäljning.

3. Produktinformation m.m. 

Vi reserverar oss för slutförsäljning av produkter samt eventuella bild- eller skrivfel på hemsidan, i annonser eller annat marknadsföringsmaterial samt produktbeskrivningar. Vi har rätt att korrigera sådana eventuella fel, ändra eller uppdatera informationen på hemsidan och att löpande genomföra produktändringar och förbättringar på hemsidan. Bilder på hemsidan som visar produkter och annat marknadsföringsmaterial ska uteslutande ses som illustrationer och inte någon specifikation över produktens egenskaper, funktioner, ursprung eller någon garanti. Innehållet på hemsidan är skyddat av upphovsrätt. Produktnamn och logotyper kan även vara skyddade av varumärkesrätt eller enligt marknadsrättslig lagstiftning. Detta innebär att varumärken, firmanamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout samt information om produkter, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan föregående skriftligt medgivande från oss. Vi tar ej ansvar för att bilder återger korrekt färg på våra produkter. Vi gör vårt bästa men färger kan ändras beroende på vilken skärm som används och ibland skiljer sig färgbad mellan olika sändningar.

4. Priser och betalning 

Vid beställning gäller de priser som vid tidpunkten för beställningen anges på hemsidan, om annat inte uttryckligen har avtalats eller om omständigheterna inte uppenbarligen föranleder annat. Samtliga priser är angivna i svenska kronor (SEK) och inkluderar gällande moms. Priserna inkluderar inte eventuella betalnings- och fraktavgifter, som anges separat. Totalpris för beställningen visas innan du slutför beställningen och i orderbekräftelsen. Vi strävar efter att webbplatsen i största möjliga mån ska innehålla korrekt information. Vi reserverar oss dock för att webbplatsen kan innehålla skrivfel och felaktiga priser och vi är inte bundna av priser som du insåg eller borde ha insett var felaktiga. Om ett felaktigt pris har angetts för en beställd produkt kommer vi att meddela dig och invänta eventuellt godkännande av det korrigerade priset innan beställningen anses godkänd. 

Priserna är samma som i vår fysiska butik om inget annat tydligt nämns på sidan

Du kan välja att betala varan i vår butik och du har valt att hämta varan i butik. Annars betalar du med någon av Klarnas betalningsmetoder. Du kan läsa på om Klarnas villkor här: https://www.klarna.com/se/villkor

5. Kampanjer, rabattkoder och andra erbjudanden

Vi kan från tid till annan genomföra kampanjer, rabattkoder och andra erbjudanden för olika produkter. För produkter som omfattas av sådana erbjudanden gäller det förmånliga priset eller de förmånliga villkoren under den begränsade period som finns angiven i samband med det aktuella erbjudandet eller så långt lagret räcker. I övrigt gäller dessa villkor: Erbjudanden kan inte kombineras med andra rabatter om det inte uttryckligen anges annat. Vid avslutande eller återkallande av erbjudandet, ska dessa villkor gälla i dess helhet för de produkter som tidigare omfattades av Erbjudandet.

6. Övergiven kundvagn 
Om du har lagt varor i kundvagnen utan att genomföra en beställning, kommer vi att skicka dig en kom-ihåg-lista per e-post över de produkter du har lagt i kundvagnen under förutsättning att du är kund och inte motsatt dig marknadsföring från oss, eller du i annat fall har samtyckt till att motta marknadsföring från oss. Du kan när som helst tacka nej till marknadsföring genom att klicka ”unsubscribe” i mejlet du får. Du kan när som helst återskapa kundvagnen med alla produkter som du har lagt i kundvagnen. Om du inte vill återskapa kundvagnen behöver du inte vidta några åtgärder. Pris och tillgänglighet för produkterna är baserade på de priser och den tillgänglighet som gällde när du placerade produkterna i kundvagnen. Vi förbehåller oss därför rätten att ändra priserna i samband med olika erbjudanden och för slutförsäljning.

7. Leverans
Se fraktsätt i kassan.

Normalt skickar vi varorna 1-3 dagar från att vi mottagit din beställning och därefter tar det normalt 1-3 dagar till att varan levereras till slutdestinationen. Varor som är slutsålda och beställningsvaror tar längre tid. Ofta framgår det på produktens sida. Kontakta oss gärna om du är osäker på varans leveranstid.

Innan leverans sker, kommer du att motta en avisering som visar var och när din beställning ska avhämtas eller tas emot. Du ansvarar för att du mottar eller löser ut din beställning under den tid som anges i aviseringen. Paket hämtas i första hand ut personligen med giltig legitimation och ordernummer. 

För outlösta beställningar som skickats till ombud tar vi en avgift på 200 kronor för vår hanteringskostnad av beställningen samt för returfrakten till oss.

För leveranser som skickas som brev och kunden har angett felaktig adress så får kunden stå för fraktkostnaden för varje försändelse. Dels för sändningen som ej kommer fram på grund av felaktig adress och för nästa sändning till korrekt adress.

8. Ångerrätt för privatpersoner
Du har rätt att ångra din beställning inom 14 dagar med några undantag*.
Om du vill utnyttja din ångerrätt ska du meddela oss inom 14 dagar från att du har mottagit dina varor.

Meddelandet ska skickas till info@berntilund.se . För smidig hantering bör meddelandet innehålla ditt namn, adress, ordernummer och vilka produkter du ångrar om beställningen innehåller flera produkter.
Du har rätt att öppna förpackningen och undersöka produkten i den utsträckning som krävs för att bedöma om du är nöjd med den.
Om produkten hanteras i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion, har vi rätt att göra ett avdrag för värdeminskning på det belopp som vi ska återbetala dig. Avdragets storlek motsvarar produktens värdeminskning jämfört med produktens ursprungliga värde.

Vid utnyttjande av ångerrätten står du för returkostnaden och du ansvarar för den returnerade produktens skick. Vi skickar dig uppgifter om fraktkostnaden och fraktsedel vid behov. Återbetalningen sker när vi har kontrollerat skicket på varan senast 14 dagar från att vi mottagit den.

Vid godkänd retur returnerar vi beloppet för både produktens värde och fraktkostnad till konsument men konsument betalar själv för returfrakten i enlighet med distanshandelslagen.

*Ångerrätt gäller ej metervaror, varor som har tillverkats enligt dina anvisningar eller på annat sätt fått en tydligt personlig prägel, datorprogram med bruten försegling. Om en vara har förseglats får du inte bryta förseglingen om du vill kunna utöva din ångerrätt.

9. Garanti
På alla våra nya symaskiner ingår 5 års full garanti. På begagnade symaskiner ingår normalt 1 års full garanti om inget annat nämns.

Läs mer om garantivillkoren här.

10. Reklamation för privatpersoner 

Om en vara är defekt eller felaktig har du inom tre år räknat från den dagen du tog emot produkten rätt att reklamera varan. Vi ber dig att kontakta oss så fort felet upptäcks så vi får bättre möjlighet att hjälpa dig omgående. Vid godkänd reklamation ersätter vi dig med ny felfri vara alternativt återbetalar vi dig. Vid behov skickar vi er retursedel för varan och vi står för frakten vid godkänd reklamation eller felaktig leverans.

Reklamation gäller ej då färgen på produkten ej upplever förväntningarna. Vi försöker justera färgerna så att det ska återspegla verkligheten så gott det går. Det skiljer sig dock i nyanser beroende på vilken skärm som används och därför är det svårt att ge korrekt färgåtergivning på exempelvis tyg eller tråd. Beställ gärna mindre mängd först om du vill vara på säkra sidan.

11. Tillämplig lag och tvister
Om du har frågor rörande reklamationer, din ångerrätt eller andra frågor som rör din beställning är du välkommen att kontakta vår kundtjänst info@berntilund.se.

Du som är konsument kan även vända dig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) via arn.se eller per post till Box 174, 101 23 Stockholm. 

Vid eventuell tvist följer vi ARN:s rekommendationer. 

Som konsument har du även möjlighet att klaga via EU:s webbaserade plattform för tvistlösning som du når via http://ec.europa.eu/consumers/odr. 

Tvist mellan företag avgörs av allmän domstol. Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas enligt svensk lag.

12. Upphovsrättsskyddat innehåll ©
Vi har själva tagit många av våra produktbilder, och de är skyddade enligt gällande upphovsrättslagstiftning. De flesta texterna är också författade av oss och åtnjuter skydd enligt upphovsrätten. Om du som privatperson önskar använda en av våra bilder eller texter, är du välkommen att göra det och det går utmärkt att dela på sociala medier m.m. Dock är det inte tillåtet att kopiera bilder eller texter för allmänt eller kommersiellt bruk. Att utan godkännande kopiera innehåll som är skyddat av upphovsrätt är olagligt och kan leda till rättsliga åtgärder.

13. Integritetspolicy
Läs om vår integritetspolicy här: https://www.berntilund.se/page...

14. Cookies
Läs om hur vi hanterar cookies här: https://www.berntilund.se/page...

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.