Var det länge sedan din symaskin var på service? Trasslar den och låter högt? Då är det kanske dags för en genomgång av en symaskinsreparatör för att se till att maskinen går som den skall. Vi har egen verkstad och lång erfarenhet av service och reparationer.


Symaskinsservice Prislista

Vid behov av reservdelar tillkommer extra kostnad. Vi kontaktar alltid kunden vid byte av reservdelar där kostnaden överstiger 100kr av beräknad kostnad.

Felsökningsavgift/förskottsbetalning: 300:-

Betalas i förskott och ingår i avgiften för allmän översyn och reparation av enstaka fel. Returneras vid köp av ny maskin. Du behöver betala en felsökningsavgift om vi behöver utföra en djupare felsökning än vad som är möjligt vid en snabbkoll vid kassan. Dvs. om vi behöver demontera kåporna på maskinen för att upptäcka fler fel.

Allmän översyn (Se längre ned vad det innebär)
Symaskin 995:-
För modellerna Husqvarna 2000, Practica och Combina 1295:-
Overlock 1095:-
Cover 1095:-
Kombinerad overlock/cover 1495:-
Broderimaskin 1295:-
Kombinerad sy- och broderimaskin 1495:-


Repararation av enstaka fel 600:-/h
Ej allmän översyn/service utan endast åtgärdning av enstaka fel. Exempelvis krånglande backfunktion, pressarfotslyft eller byte av kondensator. 

Avhjälpning av enklare handhavandefel vid disk 250:-

Detta kan exempelvis innebära att vi hjälper dig att trä maskinen för att se om den fungerar. Det kan också innebära att vi hjälper dig med andra inställningar som trådspänning, pressarfotstryck och stygninställning. Betalas endast vid lyckat sömnadsprov. Under garantiperioden debiteras inget för maskiner som är köpta eller varit på service hos oss.

Skolservice
Begär offert via info@berntilund.se

Vi lämnar 6 månaders garanti på alla utförda arbeten. Vi servar maskiner från alla märken (vi kan dock inte få tag i delar till alla maskiner) och vi gör en bedömning tillsammans med er ifall maskinen anses vara värd en reparation. Generellt är de flesta maskiner som är inköpa i lågprisvaruhus för under 2000kr ej värda att laga. Maskinens nypris är dock inte det enda som avgör om den är möjlig att laga utan vi gör en bedömning av maskinens grundläggande kvalitet, skick och  vår erfarenhet av vanliga fel.


Hur går det till?

När du vill ha din maskin servad är du välkommen in under våra öppettider. Du behöver inte boka tid. Vänligen ta med alla tillbehör som används vid sömnad. Vi behöver dessa för att kunna göra ett så bra jobb som möjligt. Tillbehör som vi behöver är spole, spolkapsel/spolkorg, pedal, strömkabel och pressarfötter (främst standardfot, applikationsfot och knapphålsfot). Har du inga tillbehör så finns det risk att vi ej kan kontrollera tillhörande funktioner.


Allmän översyn

Vid en allmän översyn av din symaskin går vi minst igenom följande kontrollpunkter:

- Felsökning
- Demontering
- Invändig rengöring
- Slipning av skador i stygnplåt, gripare, spolkorg och övriga ställen vid behov.
- Griparens timing i förhållande till nål
- Matarmekanismens timing i förhållande till gripare och nål
- Nålstång
- Smörjning
- Frikoppling vid spolning
- Remmar
- Trådspänning
- Pressarfotslyft
- Elanslutning och glappkontakt
- Knapphål, mönstersömmar och nyttosömmar
- Fotpedal
- Provsömnad


Fördelar med att lämna in din maskin hos oss:

  • Erfarenhet. Vi har lång erfarenhet av symaskiner och service.
  • Trygghet. Vi ger dig 6 månaders garanti på utfört arbete.
  • Reservdelar. Vi har möjlighet att beställa hem reservdelar till många varumärken. Vi sparar även många maskiner som inte går att laga för att kunna återanvända deras reservdelar. Bra, både för miljön och ekonomin. Vi försöker dock alltid till att använda delar som ej är skadade eller åldrade och som är "obetydligt begagnade". Då vi kontaktar kunden vid byte av delar så kommunicerar vi även om vi använder oss av nya eller begagnade delar vid behov.


Tips!

Din gamla symaskin har ofta ett evigt liv. Sköt om den och den blir din livskamrat. En välskött symaskin ger syglädje i många år. Ungefär mellan 3-8 år anses vara normalt för en symaskinsservice, naturligtvis beroende på hur mycket du syr och hur du sköter rengörningen och ev. smörjning enligt instruktionsboken. Vanligaste felen när maskinen syr fula stygn är att man av okunskap använt tråd av dålig kvalitet vilket tyvärr idag finns att köpa på många ställen. Används tråd av dålig kvalitet kan den ha bildat beläggningar i maskinens trådbana och gör det omöjligt att få vackra stygn. Då måste oftast maskinen lämnas till en fackman för rengöring. Det blir mer ekonomiskt att använda god kvalitet på tråd och nål redan från första stygnet. Tänk på att kvalitetstråd alltid har ett eget varumärke, är jämnt spunnen och knutfri. Vi har valt att sälja Gütermann, Madeira och Wonderfil (vi har endast overlocktråd från Madeira) på grund av dess goda kvalitet och stora färgsortiment.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.