Symaskinsservice med noggrannhet och kvalitet

Var det länge sedan din symaskin var på service? Trasslar den och låter högt? Då är det kanske dags för en genomgång av en symaskinsreparatör för att se till att maskinen går som den skall. Vi har egen verkstad och lång erfarenhet av service och reparationer. Maskinen lämnas in till oss i butiken när som helst under våra öppettider och är normalt sett klar inom 1-2 veckor. Gratis kostnadsförslag sker vid kassan eller om möjligt per telefon/mail. 

Telefon: 046-152020
Mail: info@berntilund.se
 

När vi servar er maskin går vi noggrant och professionellt igenom hela maskinen. Därför hjälper det er om ni tar med alla tillbehör såsom pedal, pressarfötter, spolkapsel och undertrådsspolar. Vi lämnar 6 månaders garanti på alla utförda arbeten. Vi servar maskiner från alla märken (vi kan dock inte få tag i delar till alla maskiner) och vi gör en bedömning tillsammans med er ifall maskinen anses vara värd en reperation.

Fördelar med att lämna in din maskin hos oss:

  • Erfarenhet. Vi har lång erfarenhet av symaskiner och service
  • Trygghet. Vi ger dig 6 månaders garanti på utfört arbete.
  • Reservdelar. Vi har möjlighet att beställa hem reservdelar till många varumärken. Vi sparar även många maskiner som inte går att laga för att kunna återanvända deras reservdelar. Bra, både för miljön och ekonomin.


Allmän översyn

Symaskiner 895:- till 995:- 
Overlock-, cover- och broderimaskiner 995:- 

Vid en allmän översyn av din symaskin går vi minst igenom följande kontrollpunkter:

- Felsökning
- Demontering
- Invändig rengöring
- Slipning av skador i stygnplåt, gripare spolkorg övriga ställen vid behov.
- Gripare
- Matarmekanismens timing i förhållande till gripare och nål
- Nålstång
- Smörjning
-Frikoppling vid spolning
- Remmar
- Trådspänning
- Pressarfotslyft
- Elanslutning och glappkontakt
- Knapphål, mönstersömmar och nyttosömmar
- Fotpedal
- Provsömnad

Vid behov av reservdelar tillkommer extra kostnad. Vi kontaktar alltid kunden vid byte av reservdelar där kostnaden överstiger 100kr.

Skolservice
Vi har erfarenhet av skolservice. Vid intresse för service/reperationer av skolsymaskiner, kontakta oss för offert.

Tips
Din gamla symaskin har ofta ett evigt liv. Sköt om den och den blir din livskamrat. En välskött symaskin ger syglädje i många år. Ungefär mellan 3-8 år anses vara normalt för en symaskinsservice, naturligtvis beroende på hur mycket du syr och hur du sköter rengörningen och ev. smörjning enligt instruktionsboken.  Vanligaste felen när maskinen syr fula stygn är att man av okunskap använt tråd av dålig kvalitet vilket tyvärr idag finns att köpa på många ställen. Används tråd av dålig kvalitet kan den ha bildat beläggningar i maskinens trådbana och gör det omöjligt att få vackra stygn. Då måste oftast maskinen lämnas till en fackman för rengöring. Det blir mer ekonomiskt att använda god kvalitet på tråd och nål redan från första stygnet. Tänk på att kvalitetstråd alltid har ett eget varumärke, är jämnt spunnen och knutfri. Vi har valt att sälja Gütermann, Madeira och Wonderfil (vi har endast overlocktråd från Madeira) på grund av dess goda kvalitet och stora färgsortiment.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.