Symaskinsservice - Serva & laga symaskiner - Bernt i Lund

Ge din symaskin nytt liv - Varför service är nyckeln till bättre sömnad

Din symaskin är inte bara en maskin, den är en trogen partner i ditt skapande, en hjälpande hand när kreativiteten flödar som mest. Men precis som med alla lojala partners behöver den ibland lite omtanke för att fortsätta prestera på sin bästa nivå. Vår service är nyckeln till att ge din symaskin nytt liv och maximal prestanda.

Regelbunden service är en handling som säkerställer att din maskin förblir i toppskick. Kanske har du märkt att den inte syr lika jämnt som förut eller att stygnen blir ojämna. Det kan vara små tecken på att din maskin behöver lite kärlek och omsorg.

Vi är här för att ge din symaskin den omsorg den förtjänar. Vår symaskinsservice är inte bara en reparation, det är ett sätt att förlänga livslängden på din trogna följeslagare. Genom att låta oss vårda den med vår erfarenhet och expertis kan vi återuppliva dess förmåga att sy som när den var ny.

Vår symaskinsverkstad kommer att granska varje detalj, från nålstångens precision till maskinens timing, för att se till att den fungerar smidigt och effektivt. Vi utför en omfattande översyn, justerar det som behövs, smörjer och rengör för att säkerställa att varje söm blir så bra som möjligt.

För en symaskin är service inte bara en "borde-göra", det är en investering i dess framtid och i din syglädje. Med regelbunden service kan du förvänta dig att din maskin inte bara fungerar bättre utan också håller längre. Ta ett steg mot att förlänga din symaskins livslängd och ge dig själv bästa möjliga förutsättningar för att fortsätta skapa underbara sömnadsprojekt.

Låt oss tillsammans ge din symaskin den omsorg den förtjänar. Lämna in den för service och ge den ett nytt liv - ett liv fullt av smidiga stygn och kreativitet!

Din älskade symaskin har en livslängd som sträcker sig långt om den vårdas rätt. En välskött symaskin blir din trogna följeslagare och ger dig syglädje i många år. Vanligtvis rekommenderas en symaskinsservice ungefär vart tredje till femte år, beroende på användningsfrekvens och hur väl du sköter maskinens rengöring och eventuell smörjning enligt instruktionsboken. Om du syr nästan dagligen är det vanligt att servicen behövs årligen.

Felanvändning av tråd av låg kvalitet är en vanlig orsak till fula stygn. Tyvärr finns det tråd av dålig kvalitet tillgänglig på många platser idag. Om du använder sådan tråd kan den bilda beläggningar i maskinens trådbana, vilket gör det svårt att få till snygga stygn. Ofta krävs det att maskinen lämnas in till en specialist för rengöring. Det är både ekonomiskt och tidsbesparande att använda högkvalitativ tråd och nål från första stygnet. Kvalitetstråd har vanligen ett eget varumärke, är jämnt spunnen och fri från knutar. Vi erbjuder tråd från Gütermann, Madeira och Wonderfil (endast overlocktråd från Madeira) på grund av deras höga kvalitet och stora utbud av färger.

Här är några sista tips innan du lämnar in din maskin för service:

1. Använd en borste för att rengöra synligt damm, särskilt under stygnplåten och mellan matartänderna.

2. Nålen är ofta en stor bidragande faktor till symaskinens problem. Byt nålen minst var 8:e timme. Det är bättre att byta för ofta än för sällan. En universalnål med grovlek 80 passar de flesta medeltjocka tyger. Stretchnålar är oumbärliga vid sömnad i elastiska material medan topstitchnålar är användbara vid grövre eller känsliga trådar.

3. Byt ut gammal och luddig tråd mot högkvalitativ tråd när du testar maskinens funktion. Det är lättare att se stygnen med ljusa trådar.

4. Symaskinsolja kan hjälpa till att tysta maskiner som låter. Även "smörjfria" maskiner bör få en oljning ibland. Var dock försiktig med överoljning då det kan leda till att damm samlas och gör maskinen trögare. Följ manualen och använd endast en droppe olja på de ställen där det rekommenderas för smörjning. Om inget står i manualen. Olja där metall möter metall. Exempelvis vid nålstången och i spolhuset. Ibland kan du se filttussar i maskinen, dessa är till för att oljas.

Nedan har vi samlat en lista med produkter som vi nämner i texten och är bra att ha.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.