bernt i lund

Lim och Fållband

Denna sidan är till för att visa upp stora delar av vårt sortiment i butiken. Om du har frågor om våra produkter så svarar vi gärna på telefon eller mail så snabbt vi hinner. Observera att vi inte har möjlighet att uppdatera lagerstatus på våra produkter. Det innebär att varor som finns här kan vara slut i butiken. Det mesta finns dock hemma och vi beställer ofta varor.

Lim

Gutermann HT2
Allmänt textillim för många ändamål. För fogning av olika material, applikationer, läder, pvc och mycket mer. Torkar snabbt och permanent. Tvättbar upp till 40 grader.
70:-

Casco Textillim
För grova textilier, kläder, läder, med mera. Tål vattentvätt +60ºC
57:-

Limpennor

Limpenna
Väldigt bra till att fästa ihop tyger med innan man syr. Tillexempel för mönsterpassning av mönstrade tyger eller sömmar. Förhindrar att tyger förskjuter sig vid sömnad. Limmet försvinner av tvätt.
59:-

Limpenna Refill
31:-

Limstift
Fungerar liknande som limpennan men bredare och runt stift. För tråckling och fästande av exempelvis applikationer band och spetsar. Kan tvättas bort.
51:-

Spraylim

505
Odif
250ml

Temporärt spraylim för tillfällig sammanfogning av tyg. Fri från lukt och färg och fastnar inte på synålen. Används fär applikationer, lappteknik, tråckling, fästa tyg på stabilisering vid maskinbroderi och fållning.

139:-

606
Odif
250ml

Permanent spraylim för sammanfogning av tyg. Spraya och pressa fast med värme - klart! Gör alla tyger, vadd och stabiliseringar påstrykbara. Utmärkt för maskinbroderi.

139:-

Fållband/Vliesofix

Gutermann 3cm x 10m
Lim på band som härdas av värme. 

Gutermann 10 cm x 10m
Lim på band som härdas av värme. 

Vlieselin 2,5cm x 5m
Lim på band som härdas av värme. Pappersremsa på ena sidan så man kan pressa ett lager tyg i taget.

Vliesofix 6mm x 5m
Lim på band som härdas av värme. Pappersremsa på ena sidan så man kan pressa ett lager tyg i taget.

Vliesofix 45 cm bred
Lim för att tillexempel göra applikationer och fästa tyger innan man syr. Papper på ena sidan där man kan rita figuren innan man klipper och stryker fast. Sedan drar man bort pappret och strycker på applikationen på det andra tygstycket.