bernt i lund

Janome grundades 1921 med inriktning att producera symaskiner. 1936 invigde företaget Koganei fabriken i Tokyo, som var den första samlingsband fabriken för symaskiner. 1969 etablerades Janome Taiwan och 1988 Janome Thailand. 
Klicka här för att läsa mer om Janome

Miljö- och kvalitetskrav
Alla Janomes fabriker har tilldelats ISO 14001 och ISO 9002 certifikat. Som bevis på att företaget uppfyller de krav som respektive standard kräver, certifieras företaget av ett oberoende certifieringsorgan.

Eget utvecklingscenter
Janome fortsätter sitt åtagande att utveckla ett stort spektra av högkvalitetssymaskiner för att tillfredsställa behovet hos dagens kunder. Utvecklingen innefattar även programvaror för stygnsättning och diverse tillbehör med inriktning att öka värdet av Janome produkterna. Med koncentration på vår styrka att producera goda produkter, möta kundens behov och sträva efter att förbättra kvaliteten och skaparglädjen hos alla sömnadsglada människor från hela världen. Nu arbetar vi mot att nå 70 miljoner producerade kvalitets symaskiner.

”Next Generation Friendly” certifikat
Den 18 juli 2008, tilldelades Janome “Kurumin Mark”-certifikatet. Certifikatet är baserat på den Japanska regeringens lag om att verka för åtgärder som stöttar tillväxten av den yngre generationen “Law to Promote Measures to Support the Development of the Next Generation”. Namnet Kurumin kombinerar inlindandet av ett spädbarn och idéen om en arbetsplats som spelar en väsentlig roll genom att ge stöd åt anställda föräldrar. Under många år har Janome aktivt engagerat sig i att skapa förutsättningar som stöttar balansen mellan familj och arbete inför framtiden. För denna insats har Janome tilldelats certifikatet “Next Generation”. Certifikatet utfärdas av “the Ministry of Health, Welfare and Labour”, och ges till företag som aktivt ger stöd åt föräldrar till den uppväxande generationen.

Baby Lock tillverkar overlocks, coverlocks och maskiner som syr sömmar likt handsömnad på sin fabrik i Yamagata i Japan. De är av högsta kvalitet och för dig som vill ha perfekta sömmar i alla material med väldigt få inställningar.
Klicka här för att läsa mer om Baby Lock

5 års garanti ingår i köpet

En Janome- eller Baby Lock-maskin är alltid ett säkert val. Du kommer att glädja dig över den gedigna kvaliteten, eleganta designen och de många användarvänliga möjligheterna i många år framöver. Janome och Baby Lock ger dig hela 5 års fullgaranti på alla modeller köpta i skandinavien. Både kostnaden för delar och arbete täcks vid fabrikationsfel*. Garantin i 5 år är ett kostnadsfritt tillägg till Konsumentköplagen. Konsumentköplagen ger dig lagstadgad reklamationsrätt i 3 år.

Garantin gäller alla fel som beror på fabrikationsfel. Du ansvarar för att informera butiken omgående, om du upptäcker ett fabrikationsfel. En symaskin kräver regelbunden service/underhåll såsom rengöring, justeringar, eventuell smörjning. Detta täcker ej garantin. Förbrukningsartiklar som nålar, remmar, glödlampor, spolhus, stygnplåt m.m. täcks ej av garantin. Yttre påverkan, fall eller felanvändning täcks ej av garantin. Eventuella fel som orsakats av andra än Janome/Baby Lock auktoriserade reparatörer täcks ej av garantin. Garantin gäller endast vid hushållsanvändning.