Bernt i Lund

Bästa tyg & skräddarsaxar - Bäst i test 2024

Upptäck Bernt i Lunds handplockade urval av tyg- och skräddarsaxar för både proffs och hobbysömmerskor. Vår bäst i test-guide täcker allt från klassiska tygsaxar till trådsaxar, inklusive alternativ för vänsterhänta. Låt oss guida dig till din nästa investering som lovar precision och kvalitet.

Tygsaxar / Skräddarsaxar

När precisionen i varje klipp är avgörande och kvaliteten inte kan kompromissas, framträder Bernt i Lunds utbud av skräddarsaxar som det självklara valet. Vårt noga utvalda sortiment inkluderar inte bara verktyg för proffsen utan även för den kvalitetsmedvetna hobbyskräddaren. Här är en närmare titt på några av våra toppsaxar i kategorin.


1. KAI 7000-serien

 

 


Syr du professionellt, eller är du en av dem som älskar kvalitet. Då hittar du inte något bättre än KAI PRO-serien. Du känner kvaliteten med en gång du tar i saxen. Till och med de kraftigaste materialen känns som om du skär i smör. Saxen finns i många olika storlekar, för att du ska finna saxen som passar just dig och dina tillskärarbehov.

Vid tillverkning av en vanlig sax så skärs formen ut av en skärande stämpel. Detta är inte möjligt på denna sax eftersom stålet är så hårt att det måste skäras ut med laser.

KAI-saxar tillverkas i Japan, en tillverkningsprocess som innebär en rigorös kvalitetskontroll och ett arv av hantverksskicklighet, vilket garanterar att varje sax levererar oöverträffad skärprestanda och hållbarhet, och är värdig den finslipade precision som förväntas av professionella skräddare och hantverkare världen över.

De populäraste storlekarna är 23 och 25cm. Men 7000-serien tillverkas även i 21, 28 och 30 cm.


2. KAI / Prym serien - Kombinerar komfort med kvalitet


Med en längd på 23 eller 25 cm och ett ergonomiskt handtag är denna sax från Prym/KAI perfekt för de som värdesätter komfort lika mycket som skärkvalitet. Detta verktyg är ett idealiskt val för långa arbetspass där både hållbarhet och användarvänlighet är av stor vikt. Inte lika hög kvalitet på stålet som 7000-serien men fortfarande en mycket bra sax. Saxen är ett samarbete mellan KAI och Prym genom att KAI har tillverkat saxen i Pryms ikoniska lila nyans.

3. Skräddarsax 21,5cm - Det prisvärda alternativetDenna 21,5 cm långa skräddarsax är vår mest prisvänliga modell, vilket gör den till ett attraktivt val för både nybörjare och erfarna användare. Kvaliteten är dock allt annat än budget – saxen levererar pålitliga resultat klipp efter klipp.

4. Fiskars Easy Action - Ergonomisk design för bekväma klipp


Den 26 cm långa universalsaxen från Fiskars Soft med fjädring och vadderade handtag är designad för att minimera ansträngningen under klipparbetet. Dess långa blad säkerställer jämna och rena snitt, vilket gör den idealisk för en mängd olika material och användningsområden.

5. Skräddarsax Guld Prym - När lyx möter funktion


Denna guldfärgade, 20 cm skräddarsax utgör toppen av lyx inom vårt sortiment. Tillverkad helt i högkvalitativt stål och utrustad med mikrotänder för ökad precision, är denna sax som gjord för arbeten med de finaste och mest delikata materialen som siden och tunna tyger. Även perfekt för invigningar när det önskas en snygg sax som utstrålar lyx


Små saxar / Trådsaxar / Broderisaxar

I världen av textilt skapande är detaljerna av yttersta vikt och precis där kommer våra specialdesignade små saxar, trådsaxar och broderisaxar in i bilden. Dessa noggrant utformade verktyg garanterar skärpa och precision för alla dina detaljarbeten. Här presenteras fem oumbärliga verktyg för ditt nästa projekt:1. Professionell Broderisax 13 cm Prym/KAI


Om du letar efter en pålitlig följeslagare för dina broderi- och detaljerade handarbeten, behöver du inte se längre än till vår Professionella Broderisax från Prym/KAI. Denna 13 cm långa sax är designad för att uppfylla kraven från både amatörer och proffs. Den kombinerar praktisk design med överlägsen funktionalitet. Saxens blad förblir vassa ända ut till spetsen, vilket garanterar precision i varje snitt. Den är byggd för att vara och dess mjuka handtag säkerställer att du kan arbeta bekvämt timme efter timme. Denna sax är inte bara ett verktyg, den är ett mästerverk som ger dig möjlighet att förverkliga de mest detaljrika skapelserna med lätthet och precision.


2. Broderisax böjd spets 10 cm KAI

Denna 10 cm broderisax med sitt böjda blad i toppen är idealisk för att navigera kring svårtillgängliga områden som knapphål och andra små, fina detaljer. Kvaliteten från KAI är en försäkran om att dina snitt blir skarpa och rena, varje gång.


3. Broderisax - 10 cm Prym/KAI


Superfin broderisax med raka blad. Låter dig klippa med millimeterprecision ända ut till stygnen på exempelvis knapphål, kragar, ficklock, med mera.4. Storksax

En klassiker i ny tappning, denna trådsax med sin ikoniska storkform är tillverkad för att ge en högkvalitativ upplevelse. Den är inte bara 10 cm lång och perfekt för broderi, men också en elegant accessoar som förskönar ditt arbetsrum samtidigt som den utför sitt arbete med precision.


5. Ihopfällbar sax 10 cm


Det ultimate verktyget för skaparen på språng. Denna sax är liten nog att passa i vilken sy-kit som helst och blir en trogen respartner tack vare sin ihopfällbarhet. Trots sin kompakta storlek saknar den inte skärpa eller förmåga att klippa av de mindre trådarna med precision.


För vänsterhänta

Vänsterhänta skräddare vet hur svårt det kan vara att hitta rätt verktyg anpassade för deras behov. Vi på Bernt i Lund har därför ett speciellt sortiment av saxar utformade för att ge en optimal skärupplevelse för de som använder sin vänstra hand.


1. Vänster KAI-Pro Skräddarsax 25 cm 

För den som arbetar professionellt eller helt enkelt inte vill kompromissa med kvalitet, erbjuder KAI PRO-serien den ultimata lösningen. KAI 7250L – 25 cm (10 inch) är en vänstersax som möter höga standarder för precision och hållbarhet. Denna sax skär genom de mest robusta material som om det vore smör, en egenskap som är oöverträffad i branschen. Varje sax är noggrant tillverkad, med en form som har skurits ut med laser från tätt karbonstål, vilket skapar en skärvinkel som är oerhört skarp och en överlägsen hållbarhet.


2. Vänster Prym/KAI Skräddarsax 21 cm

Vår 21 cm långa Prym/KAI-skräddarsax för vänsterhänta är utformad för att ge en bekväm klippning utan att tumma på kvalitet. Dess ergonomiska handtag ser till att varje klipp är såväl precist som behagligt, även under långa arbetspass.


3. Vänster Skräddarsax 21,5 cm


Ett utmärkt val för de som söker en god kvalitetssax till ett överkomligt pris, denna 21,5 cm långa vänstersax ger pålitlig prestanda för alla typer av tillskärningsjobb. Den är konstruerad för att ge en stabil och jämn klippning och är ett perfekt instegsverktyg för vänsterhänta skräddare.


Specialsaxar och tillbehör

Inom skrädderi och textilhantverk är rätt verktyg nyckeln till ett framgångsrikt projekt. Bernt i Lund är stolta över att erbjuda en samling av specialiserade saxar och tillbehör för diverse tekniker och som förbättrar precisionen och kvaliteten i ditt arbete.


1. Sicksack-sax 23 cm - Prym/KAI
 

Vår 23 cm sicksack-sax från Prym/KAI är ett oumbärligt verktyg för varje seriös hantverkare. Denna sax utmärker sig genom att förhindra fransning på tygkanter, ett vanligt problem som kan göra arbetet tidskrävande och frustrerande. Den är perfekt för att sicksacka eller skapa en professionell overlock-effekt för hand. Dessutom kan du använda den för att skapa dekorativa kantmönster på tygerna. Tillverkad av KAI, kända för sin höga kvalitet, erbjuder denna sicksack-sax en skärupplevelse som är smidig och kräver mindre ansträngning än traditionella sicksack-saxar som brukar vara tröga.


2. Applikationssax - 14 cm 

Denna 14 cm applikationssax från Madeira är speciellt framtagen för detaljerade klipparbeten, som att noggrant klippa runt applikationer och fållar utan att skada det underliggande tyget. Dess unika utformning och vinkel ger användaren en smidig och ergonomisk klippning, vilket är avgörande för att skapa noggranna detaljer.


3. Textilsax trubbig spets 13,5cm 

För uppgifter som kräver försiktighet och precision är vår textilsax med trubbig spets på 13,5 cm det idealiska verktyget. Den har avfasade blad som inte är spetsiga längst ut, vilket förhindrar oavsiktliga snitt genom flera lager av tyg. Det är även en praktisk sax för att klippa små trådar eller utföra mindre justeringar på ditt arbete och kan läggas i fickor utan att skära sönder tyget.


4. Saxtrimmare Fiskars Clipsharp 

För att dina saxar ska bibehålla sin skärpa och effektivitet över tid, rekommenderar vi Fiskars saxslip Clip-Sharp. Denna enkla, men effektiva, slipanordning kräver ingen elektricitet och är ett måste i din sybehörssamling. Regelbunden användning säkerställer att dina saxar förblir skarpa och redo för alla typer av textilprojekt.

Med ett sortiment av saxar som täcker varje möjligt behov i din sömnad, står vi på Bernt i Lund redo att utrusta dig med det finaste inom tyg- och skräddarsaxar. Oavsett om du är ute efter "Rolls Royce-saxen" från KAI 7000-serien, den mångsidiga komforten hos Prym/KAI-saxarna eller den specialiserade noggrannheten som våra små saxar erbjuder, så har vi vad du behöver. Vi förstår att rätt sax inte bara är ett verktyg – det är en förlängning av din skapande hand.

Låt dina projekt blomstra och dina skapelser få liv med saxar från Bernt i Lund – där varje snitt räknas. Utforska vårt urval online eller i butik och upplev skillnaden kvalitet gör i varje klipp. Välkommen till en värld av precision och skönhet, där ditt hantverk tar form.