Bernt i Lund

Vilken Janome symaskin ska jag köpa? Vi hjälper dig

Janome är känt för att producera högkvalitativa symaskiner och är världens största tillverkare av symaskiner för hushållsbruk. De har tillverkat över 75 miljoner symaskiner sedan 1921. Symaskinstillverkaren har ett gott rykte för att erbjuda innovativa och användarvänliga symaskiner som riktar sig till en bred skala av användare, från nybörjare till avancerade sömmerskor.

Utforska vårt omfattande utbud av Janome symaskiner, skräddarsydda för att möta alla behov och skicklighetsnivåer. Oavsett om du är en nybörjare som precis har börjat ditt sömnadsäventyr eller om du har sytt i många år och strävar efter perfektion, har Janome den perfekta symaskinen för dig. Låt oss dyka in i olika kategorier och upptäcka vilka modeller som passar just dina sömnadsbehov. Janomes symaskiner kännetecknas ofta av pålitlighet, precision och användarvänlighet.


Enklare mekanisk symaskin

För den som söker en pålitlig symaskin med grundläggande funktioner är Janomes instegsmodell av de mekaniska modellerna, Janome 1522, det optimala valet. Denna modell passar utmärkt för enklare sömnadsprojekt, som att lappa, laga kläder eller sy gardiner. Dess användarvänlighet gör den särskilt lämplig för nybörjare.


Bättre mekanisk symaskin

För den som har högre krav och syr i olika tyger, från tunna till tjocka, utgör Janomes "bättre mekaniska symaskiner" det optimala valet. Dessa maskiner är utrustade med helroterande liggande griparsystem för att säkerställa en jämn sömnad och hantera enkelt utmanande material. De passar lika bra för nybörjare som för erfarna sömnadsentusiaster.

Janome Hild

Janome Easy Jeans 1800


Enklare Datoriserad Symaskin

För att lyfta din sömnad till nästa nivå av precision och effektivitet är Janomes enklare datoriserade symaskiner ett utmärkt val. Med olika funktioner och möjligheter gör dessa maskiner sömnaden enkel och tidseffektiv. De är perfekta för dem som syr regelbundet och strävar efter att uppnå professionella resultat. Är du noggrann och ute efter perfekta knapphål så bör du även välja en datoriserad symaskin då de generellt levererar tätare stygn än mekaniska modeller (ej Driva).

Janome Driva

Janome FAEBRIK

Janome Allvis

Janome Embla


Avancerad datoriserad symaskin

Den som strävar efter det bästa inom sömnad, bör spana in Janomes avancerade datoriserade symaskiner med överlägsna funktioner och möjligheter. Modellerna inom denna kategori är utrustade med en mängd finesser, sömmar, förbättrad belysning och ökad arbetsyta vilket ger dig den precision och komfort som behövs för att ta dina projekt till nästa nivå. Janomes avancerade datoriserade symaskiner är utformade för att möta och överträffa dina förväntningar inom sömnadens värld. De är populära både för klädsömnad och quiltning

Exempelvis kan vissa modeller erbjuda trådklipp, minnesfunktion, automatiskt pressarfotslyft, automatisk trådspänning, knälyft, stygnregulator, inbyggda syguider, förbättrat övermataresystem (AcuFeed), möjlighet att skapa egna stygn, kompatibla appar och mycket mer. Observera att inte alla finesser är tillgängliga på varje modell.

Janome DM7200 är ett exempel som har 200 sömmar, trådklipp och möjlighet att spara sömmar i specifika kombinationer. Ju mer avancerad maskinen är, desto fler finesser kan den erbjuda. Var vänlig läs på varje produktsida för att få exakta specifikationer. Värstingen Continental CM8P har alla funktioner man kan drömma om. Bland annat möjlighet att tillverka egna sömmar och för quiltaren har den en fantastisk funktion som kallas för stygnregulator. Det gör att sömmarna blir lika långa oavsett hur snabbt du flyttar tyget när du frihandsquiltar.

Janome DM7200

Janome Skyline S3

Janome Skyline S5

Janome Skyline S7

Janome Memory Craft 6700P

Janome Memory Craft 9480QCP

Janome Continental CM8P


Broderisymaskiner

För den som vill utforska konsten av broderi är Janomes broderisymaskiner det ultimata verktyget. Varje stygn blir en del av ditt konstverk, och dessa maskiner ger dig möjligheten att skapa fantastiska detaljer och mönster på dina projekt. Med avancerad teknologi och användarvänliga funktioner tar Janomes broderisymaskiner broderi till en ny nivå av precision och skönhet. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren brodös, erbjuder dessa maskiner obegränsade möjligheter för att låta din kreativitet blomstra. För den ultimata kreativa upplevelsen kombinerar Janomes sy- och brodersymaskiner enkelheten hos en symaskin med möjligheten att skapa vackra broderier. Med obegränsade kreativa möjligheter och användarvänliga funktioner, öppnar dessa maskiner upp en helt ny värld av sömnad och broderi.

Janome Memory Craft 550E - Renodlad broderimaskin
Janome MB7- Renodlad semi-industriell broderimaskin med 7 nålar
Janome Skyline S9 - Kombinerad sy och broderimaskin
Janome Continental CM17 - Kombinerad sy och broderimaskin - TOP OF THE LINE


Raksömsmaskin

Janome erbjuder även den semiindustriella raksömsmaskinen Janome HD9. En kraftfull raksömsmaskin idealisk för den som vill på perfekta raksömmar. Maskinen klarar extra tuffa material och även tunna tyger. Den har möjlighet att sy med extra tjock tråd och har extra stora undertrådsspolar. Med imponerande hastighet på 1600 stygn per minut och robust konstruktion levererar den precision och pålitlighet för krävande sömnadsprojekt.

Overlockmaskiner

En overlockmaskin är en specialsymaskin som syr ihop, överkastar och klipper tygkanter för att ge sömmar en ren och professionell finish. 


Enklare overlock

För dem som älskar att sy i olika material och strävar efter professionella resultat är Janome My Lock 644D det perfekta komplementet till din symaskin. Maskinen gör det möjligt att sy ihop och överkasta i ett enda moment, vilket ger ett perfekt slutresultat.


Avancerad overlock

För den som strävar efter överlägsenhet inom sömnad är Janome Air Thread 2000D den ultimata avancerade overlockmaskinen. Med en revolutionerande luftträdningsteknik tar denna maskin över trädningens utmaningar och gör den till en enkel och snabb process. Modellen är även kraftigt byggd och tar sig lätt över tjockare partier.


Covermaskiner

En covermaskin syr enkelt sagt sömmar med en nål, två nålar eller tre nålar. På baksidan blir det en kedja som gör sömmen elastisk. Covermaskinen används till fållar, sy fast kantband och dekorationer. https://www.berntilund.se/prod... är en imponerande covermaskin som erbjuder användarna möjlighet att skapa professionella fållar och dekorativa sömmar. Med dess breda arbetsyta och enkel trädning är denna maskin idealisk för att hantera olika tyger och projekt. Janome Cover Pro 3000CPX har allt som lillasystern erbjuder men den är kraftigare byggd och klarar tuffare material bättre. Den kan även sy med en extra femte tråd för att göra topcoversömmar. Det ger ett ännu mer professionellt uttryck och snygga elastiska sömmar.

Hos oss på Bernt i Lund finner du det kompletta sortimentet av Janomes symaskiner. Njut av förmåner som fri frakt, vi står även för frakten vid garantiärenden och personlig utbildning ingår vid varje köp. Janome står för kvalitet med 5 års garanti och egen tillverkning på sina 3 fabriker i Japan, Taiwan och Thailand  – en trygghet för din sömnadsresa. Upptäck världen av sömnad med Janome hos Bernt i Lund.

Vi hjälper dig gärna i ditt val av nästa symaskin. Kontakta oss på info@berntilund.se eller 046-152020.